Portfolio

Saana Jaakkola

Kuva: Heidi Lehtosaari

Tervetuloa portfoliooni. Tältä sivulta löydät muutamia esimerkkejä taannoisista työprojekteistani. Saat lisätietoa kustakin työstä viemällä sormen tai kursorin kuvan päälle.

Esittelysivulta löydät lisää tietoa urapolustani ja arvomaailmastani, jotka määrittelevät ja ohjaavat työtäni ja ovat tehneet minusta sen toimittajan, joka tänään olen.

Journalistiset artikkelit

Olen työskennellyt suurimman osan urastani matkailutoimittajana, mutta työhistoriastani löytyy myös uutistoimittajan kokemusta. Viime vuodet olen keskittynyt artikkelien aiheissa vastuulliseen matkailuun, luontoon ja ympäristöön. Tuoreimmat juttunäytteet ovat luettavissa verkkomedia Valppaan sivuilla osoitteessa valpas.media (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kaupallinen sisällöntuotanto

Sisältömarkkinointi on ollut osa urapolkuani lähes ensi päivistä alkaen. Myös kaupallisten sisältöjen aiheissa suosin omia erikoisalojani vastuullista matkailua, yritysvastuuta sekä ympäristöteemoja.

Isot sisältökokonaisuudet

Yksittäisten artikkelien lisäksi näppäimistöltäni syntyvät isommat sisältökokonaisuudet printtiin ja verkkoon – tai vaikka molempiin.

Aaveiden Rauma / Ghosts of Rauma

Syksyn 2021 karmivin kirjailmestys Aaveiden Rauma – Kummitustarinoita pitsikaupungista on tarinallinen tietokirja, joka vie lukijan hyytävälle matkalle Rauman historiaan ja nykypäivään.

Raumalaisten aavetarinoiden matkassa kuljetaan vanhankaupungin kaduilta sotavuosista selvinneisiin tehdasrakennuksiin ja aina rauhattomalle maaseudulle asti.

Selkäpiitä kutittelevien tositarinoiden täyttämä teos julkaistiin syksyllä 2021 suomeksi ja englanniksi.

Kirjoittajat: Saana Jaakkola ja John Swallow
Kustantaja: Haamu
Kuvitukset: Suvi Kari

Valokuvaus

Tarvittaessa otan juttukeikalle mukaan Olympus-järjestelmäkamerani. Voit tilata minut myös luontoteemaiselle valokuvauskeikalle, jolle lähden vaikka kajakin ja teltan tai riippumaton kera. Eniten valokuvaan ihan vain omaksi ilokseni ja luonnon ihmeitä tallentaakseni.

Scroll to Top